LED lichttherapie

Wat is LED lichttherapie?

Het LED-therapie masker (Light Emitting Diode) is in de jaren tachtig door NASA ontwikkeld om wondgenezing en weefselgroei in de ruimte te bevorderen.In de jaren die volgden heeft de wetenschap uitgewezen dat licht therapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen bevorderd en beschadigde weefsels repareert.Hierdoor is de therapie een perfecte aanvulling op huidverbeterende en huid verjongende behandelingen. De lampjes in het masker produceren verschillende golflengtes welke allemaal een ander huidprobleem kunnen bestrijden. De lichtgolven dringen diep in de huid door en stimuleren daar verschillende processen. Afhankelijk van de lichtkleur zijn daar de volgende processen mee te beïnvloeden. De sterkte van het licht en de combinatie van lichtsterktes bieden een ruime verscheidenheid aan huidverbeterende en verjongende behandelingen.

Welke resultaten kunt u verwachten?

- Verbetering van de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid.
- Vermindering van fijne rimpels.
- Bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid.
- Vermindering van pigmentvlekken.
- Collageen boost.
- Vermindering van grove poriën.
- Herstel van de huid na zonneschade.
- Minder zichtbare oppervlakkige littekens.
- Verbetering van de doorbloeding en daardoor een mooie gezonde huidskleur.
- Een gladde, stralend frisse huid.
- Bestrijding van ontstekingsprocessen in de huid zoals chronische acne.

Hoe vaak wordt deze behandeling herhaald?

Om een optimaal resultaat de behalen, adviseren wij de behandeling een aantal keren te herhalen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie (3 tot 10 behandelingen, 1 maal per week)

Wanneer kan LED therapie masker niet worden ingezet?

- Zwangere vrouwen.
- Mensen die lijden aan epilepsie.
- Mensen die Sint-janskruid gebruiken.

Welke kleur doet wat met de huid:

Rood licht.

Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert de productie van de fibroblasten (is de belangrijkste cel van het bindweefsel) bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

Blauw licht.

Het blauwe licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne en verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie (die in veel gevallen voorkomt bij acne) vernietigd wordt. Hierdoor zullen puistjes en roodheden verminderen en worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Ook na een peeling of microneedling is het blauwe licht aan te bevelen.

Wit licht.

Deze kleur zorgt voor herstellende energie en een verbeterde doorbloeding, waardoor ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevordert. Vermindert pigmentatie en zorgt voor een verstrakking en verbetering van het huidweefsel

Groen licht.

Het groene licht herstelt pigmentvlekken, reduceert fijne lijntjes, voedt de ouder wordende huid, versnelt het herstel proces van wondgenezing en maakt littekens lichter.

Geel licht.

Verbetert de zuurstof in de cellen van de huid, geeft de huid weer energie,verbetert de hydratatie in de huid, behandeld een rode huid, vermindert zichtbare rimpels.

Paars licht.

Speciaal in de behandeling van acné en acné-littekens heeft deze kleur een goed herstellend effect.

Licht blauw licht.

Versnelt de energie in de cellen van de huid. Positieve rol bij de bevordering van de stofwisseling.

Basis Led lichttherapie €37,50
35 minuten

De basis led lichttherapie bestaat uit;

- Reiniging
- Peeling
- Vitamine C serum
- Lichttherapie masker
- Dag- of nachtverzorging
- Kopje koffie of thee

Volledige Led lichttherapie €62,50
60 minuten

De Volledige led lichttherapie bestaat uit;

- Reiniging
- Peeling
- Onzuiverheden verwijderen
- Epileren van de wenkbrauwen
- Ontspannende massage van gezicht, hals en decolleté
- Vitamine C serum
- Lichttherapie masker
- Dag- of nachtverzorging
- Kopje koffie of thee