Permanente make-up

Wat is Microblading?

Microblading is de nieuwste techniek in de wereld van de permanente make-up. Ookal gaat het bij Microblading over semi-permanente make-up! Met een Microblading-blade worden er fijne haartjes gepigmenteerd in de bovenlaag van uw huid, ook wel de opperhuid genoemd.

De Microblading hairstroketechniek is daarom dan ook een speciale techniek in de wereld van de permanente make-up, omdat de techniek een mooie én natuurlijke uitstraling geeft aan de wenkbrauwen. De techniek brengt een soort imitatiehaartjes aan in de bovenlaag van de huid. Door middel van het gebruik van een kleurpigment tekenen wij de haartjes tussen de bestaande haartjes in.

Door een Microblading behandeling zien de wenkbrauwen er qua vorm en kleur net even iets mooier uit dan normaal, maar het blijft zijn natuurlijke uitstraling behouden!

Ook gebruiken wij de powderbrow techniek. Met een dun naaldje wordt er een mooie poederachtig effect aangebracht, waardoor de wenkbrauwen er vol en altijd goed in vorm zijn. Met deze techniek kan er ook een schaduw aangebracht na de microblading om een heel realistisch effect te creëren. Hierbij wordt er rekening gehouden met het natuurlijke lichtval op het gezicht. Hiervoor worden er verschillende kleuren gebruikt om de kleuren van donker naar licht te vervagen.

Bent u het zat om iedere dag uw wenkbrauwen bij te tekenen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres voor een microblading/ shading behandeling.

Wat kunt u verwachten?

- Op de dag van uw afspraak vult u een toestemmingsformulier in ter controle van uw gezondheid.
- U krijgt van ons meer uitleg over de behandeling
- Wij beginnen met het kiezen van de juiste kleur pigment welke bij uw huid past.
- We meten uw gezicht op en tekenen hierbij een vorm wat bij u past.
- Wanneer de vorm naar wens is gaan wij beginnen met het pigmenteren van de wenkbrauwen.
- Na de behandeling krijgt u van ons aanvullende informatie over de nazorg.
- We plannen direct een afspraak in tussen 6 en 8 weken voor een nabehandeling, om uw wenkbrauwen te perfectioneren.

In alle gevallen toont de kleur na de pigmentatie donkerder dan dat het uiteindelijke resultaat zal zijn. In de eerste week zal de kleur nog voor zo’n 40% lichter worden door o.a. de korstjes die eraf zullen gaan.

Beetje bij beetje wordt er een laagje pigment in de huid opgebouwd waardoor er in de meeste gevallen 1 tot 3 behandelingen nodig zullen zijn voor het gewenste resultaat.

Na de behandeling:

Na de behandeling krijgt u een nabehandeling formulier mee waarin staat hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen na de pigmentatie. De pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond en heeft dus zorg en tijd nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na circa 1,5 week genezen.

Hoelang blijft het zitten?

Semi-Permanente make-up blijft gemiddeld 1-3 jaar mooi, afhankelijk van plaats, kleur, leeftijd, leefwijze… Omdat het proces van huidvernieuwing gewoon verder gaat zal de kleur in de loop der tijd vervagen. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt, dat u wilt gaan bijtekenen. Dit is meestal na 1 jaar.

Uw gezonheid:

Als u lijdt onder één van de onderstaande gezondheidsklachten wordt het aanbrengen van permanente make-up afgeraden. Raadpleeg eventueel uw huisarts.

- Diabetes
- Hemofilie
- Chronische huidziekte
- Contact allergie
- Imuunstoornis
- Hart & vaatafwijkingen
- Gebruik van antistollingsmiddelen
- Op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie heeft
ondergaan
- Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de microblading mag u niet onder invloed van drugs of alcohol zijn.

Indien u zwanger bent wordt permanente make-up ook afgeraden.

Tarieven:

Microblading behandeling (Inclusief nabehandeling) €285,-

Microshading (schaduwtechniek) €295,-

Combinatie Microblading en schaduwtechniek €299,-

Touch up:

Touch up behandeling €125,-